O nama

O nama

Nalazimo se u gospodskoj kući Niša iz prvih decenija dvadesetog veka. Pažljivom restauracijom vratili smo joj dušu čija aura svetli žamorom ljudi, kvalitetnim muzičkim vibracijama, zveckanjem čaša i zvukom mešanja koktela.
The Hub
O nama

Objekat dodatno dobija na značaju kada pročitate zanimljivu priču o ulici u kojoj se nalazi.

Tragovi prošlosti su nas učvrstili u nameri da otvaranjem kluba učestvujemo u istoriji i dopišemo joj još jedno poglavlje. Ulica generala Tranijea na čijem broju 1 se nalazimo, sedamdesetih godina prošlog veka postala je centralno mesto dešavanja novog buntovnog pokreta koji su karakterisali rock n' roll, deca cveća, hippie pokret koji je nosio mlade širom planete.

Ovih stotinak metara gradskog asfalta su bili štrafta kojom su svako veče šetale i gluvarile gradske face i cice, stajali naslonjeni na fasade starih zgrada i oko drvoreda, razmenjivale su se ploče Led Zeppelina, Doorsa, Jimi Hendrixa, Deep purple...

Ovde su odrastale i zaljubljivale se generacije svih onih koji su se smatrali gradskom decom i urbanom gerilom i nisu želeli da se šetaju korzoom u dve glavne ulice koji je bio rezervisan za običan svet. Nosile su se zvonare i šimike, duge kose i teksas prsluci, furao se ”Peace and free love” fazon.

Čak i danas možete čuti da neko kaže: „To ti se nalazi kod Hipi doline“, što je i trajno obeleženo tablom na fasadi na početku ulice. Zapisano za budućnost.

I kao da to nije dovoljno, u našoj ulici u hotelu Niš je davne 1972. otvorena prva niška diskoteka, čuveni ”Disco 13”. Na samo dvadesetak metara od našeg ulaza nalazilo se tada najbolje mesto za večernji spust, gde se slušala dobra muzika sa ploča, u kome su radili prvi niški DJ-evi, kultni klub koji je ušao u legendu.

Dakle, naš zadatak je jasan, tradicija se mora nastaviti. Jednoga dana će sledeće generacije pisati o tome kako je u Hipi dolini, odmah preko puta nekadašnje diskoteke Trinaestica, decembra 2018. otvoren i čuveni niški Club & Pub, kultni The Hub 🙂

The Hub